112Gelderland

Rotterdammer aangehouden na achtervolging

Rotterdam - Na een achtervolging in de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 28-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij had geen rijbewijs en moest nog een gevangenisstraf van 90 dagen uitzitten. De achtervolging begon in Rotterdam en eindigde nabij Wolfheze.

De 28-jarige bestuurder had zich in het Rotterdamse havengebied verdacht gedragen. Toen agenten hem op de Carnisserbaan in Barendrecht zagen rijden gaven zij hem direct een stopteken. Hij stopte echter niet, maar reed hard weg in de richting van Rotterdam. Tijdens zijn vlucht verloren de achtervolgende agenten hem uit het oog, maar niet lang daarna werd hij wederom gezien, rijdend op de A15 ter hoogte van de Groene Kruisweg te Rotterdam. Op het moment dat de 28-jarige de politie zag verhoogde hij zijn snelheid. Bij de achtervolging op de nagenoeg lege snelwegwerden snelheden van rond de 200 km/u gehaald.Een politiehelikopter werd ingezet en meerdere politieauto's haakten ter hoogte van Driebergen bij de achtervolging aan.De agenten slotende verdachtein en konden de snelheid aanzienlijk terugbrengen. De verdachte kwam bij Wolfheze, in de buurt van Arnhem,in een berm tot stilstand en werd meteen aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en moest daarnaast nog een gevangenisstraf van 90 dagen uitzitten. Hij is ingesloten op het politiebureau en de politie maakt proces verbaal op voor zijn gevaarlijke weggedrag.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten