112Gelderland

Poging beroving bij pinautomaat

Nijkerk - Donderdagavond 4 april is een 40-jarige man uit Nijkerk belaagd vlak nadat hij gepind had bij een pinautomaat aan de Asserhof in Nijkerk. Er ontstond een worsteling, waar de man verwondingen aan zijn handen en gezicht aan overhield. De dader ging er zonder buit vandoor. Een beveiliger, een 29-jarige man uit Nunspeet, zette de achtervolging in.

De Nijkerker was rond 21:30 uur net klaar met pinnen, toen hij plotseling van achteren werd aangevallen. De man werd direct geslagen, waarna een worsteling ontstond waarbij over en weer geslagen is. Op enig moment ging zijn belager er vandoor en vlak daarna kwam een surveillerende beveiliger in zijn auto aanrijden. De beveiliger zag dat de Nijkerker, die een bebloed gezicht had, zijn belager nawees en zette direct de achtervolging in.

Hierbij was ineens sprake van twee wegrennende verdachten. Vermoedelijk heeft de tweede verdachte vlakbij het pinautomaat aan de Asserhof op zijn medeverdachte staan wachten. Op enig moment zag de beveiliger kans om uit zijn auto te stappen en n van de mannen vast te pakken. Ook hier ontstond een worsteling, waarbij de beveiliger een wond aan zijn hand opliep. De verdachten wisten te ontkomen.

De politie was ondertussen gewaarschuwd en heeft ook nog gezocht naar de verdachten, maar ze helaas niet meer aangetroffen. Er is donderdagavond een Burgernetbericht verspreid over de poging beroving, met verzoek om tips door te bellen. Van zowel de Nijkerker als de beveiliger zijn donderdagavond eerste verklaringen opgenomen en vrijdagochtend is een buurtonderzoek ingesteld.

De Nijkerker en de beveiliger zijn op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan om hun verwondingen te laten behandelen.

De politie heeft al enkele getuigen gesproken, maar meer tips zijn zeer welkom. De verdachten zijn twee negrode mannen van ongeveer 1.85m lang.

De man die de Nijkerker bij het pinautomaat belaagde was ongeveer 30 jaar oud en droeg een zwarte capuchon trui onder zijn jas. Volgens de beveiliger had n van de mannen een groen vest of jas aan, en de andere man een blauwe jas.

Vlak na de poging beroving is gezien dat een kleine grijze auto hard wegreed. Mogelijk is dit de auto die door de verdachten is gebruikt.

Mensen die iets hebben gezien kunnen de politie bellen via 0900-8844. Anoniem tips doorbellen kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten