112Gelderland

Politie zoekt getuigen twee straatroven

Lienden, Opheusden - De politie zoekt getuigen van twee straatroven, maandagmiddag rond 15.30 uur in Lienden en woensdagmiddag rond 17.30 uur in Opheusden. In beide gevallen werden jonge kinderen -respectievelijk 12 en 10 jaar oud- het slachtoffer.

Maandagmiddag rond 15.30 uur fietste een 12-jarige jongen over de Rijndijk bij Lienden. Twee jongens spraken de 12-jarige aan en eisten zijn mobiele telefoon. De jongen weigerde die af te geven, waarna het tweetal dreigde dat ze een mes hadden. Vervolgens drukten ze een sigaret op de jas van de 12-jarige uit en gaven hem een duw, waardoor de jongen van de dijk viel. Daarop vertrokken de beide daders, zonder iets mee te nemen. Overigens heefthet 12-jarige slachtoffer geen mes gezien.

Woensdagmiddagrond 17.30 uur fietste een 10-jarige jongen over de Jasmijnstraat in Opheusden. Twee jongens spraken hem aan en eisten geld. Het slachtoffertje verklaarde dit niet bij zich te hebben waarna het duo zijn zakken navoelde.Ook werd de jongen bedreigd met aanstekers. Vervolgens hebben de twee daders de 10-jarige enkele keren geslagen en geschopt, waarop ze -zonder buit- vertrokken.

De 12-jarige kon geen signalement geven. De 10-jarige omschreefde twee daders die hem op de Jasmijnstraat lastigvielen als volgt:

beiden rond de 17 jaar beiden ongeveer 1.80 meter lang dader 1 had blond haar en een bol gezicht dader 2 had zwart haar en een lang smal gezicht

Beiden waren op een herenfiets. En daarvan was zwart met een rekje voorop. De andere fiets was wit.

De politie sluit niet uit dathet in beidezaken om dezelfde twee daders gaat. Bent u getuige geweest van n van de voorvallen of hebt u anderszins informatie, meld dit dan bij de politie via het algemene teleefoonnummer 0900-8844.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten