112Gelderland

Politie houdt zeven verdachten aan in onderzoek naar inbraken

Heerde - De politie heeft een onderzoek naar een groot aantal inbraken op de Veluwe afgerond. Er werden zeven verdachten aangehouden en er is een deel van de buit teruggevonden. Drie verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Het aanhouden van inbrekers en het oplossen van inbraken heeft grote prioriteit bij de politie. In dat kader worden er extra opvallende- en onopvallende surveillances gehouden. Tijdens n van die acties hield de politie begin februari s nachts twee jongemannen in een auto aan. Zij waren in het bezit van onder meer een beamer. Het duo werd ingesloten voor verhoor en uiteindelijk heeft de politie op de Veluwe de afgelopen weken zeven verdachten aangehouden voor een groot aantal inbraken en diefstallen.

Deze inbraken werden vooral gepleegd bij scholen en bedrijven in Heerde en omgeving. In de meeste gevallen brak men s avonds of s nachts in en daarbij had men het vooral voorzien op computerapparatuur, televisies, laptops en audioapparatuur. Bij enkele woninginbraken maakte men soortgelijke goederen buit. In twee gevallen werd in een auto en een bedrijfsbusje ingebroken. Hier werd onder meer gereedschap buitgemaakt.

Vooral de woninginbraken werden soms op eenvoudige wijze gepleegd. Men kwam via een openstaand raampje binnen en kon zo de woning doorzoeken. De politie waarschuwt mensen voor deze vorm van inbraak.

De zeven aangehouden verdachten zijn tussen de 15 en 26 jaar en komen voornamelijk uit Heerde. Zij gingen in wisselende samenstelling op pad. Tijdens het onderzoek heeft de politie diverse woningen van verdachten doorzocht en hierbij werden de nodige gestolen spullen teruggevonden. Deze zijn in beslag genomen en aan de gedupeerden teruggegeven.

Tijdens het verhoor is gebleken, dat de verdachten in de periode van eind december 2011 tot en met januari van dit jaar hun inbraken pleegden.

Van de aangehouden verdachten zitten drie Heerdenaren (19,21 en 26 jaar) nog in voorlopige hechtenis. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en het Openbaar Ministerie beslist uiteindelijk wat hen ten laste kan wordt gelegd en hoe de zaak wordt afgedaan.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten