112Gelderland

Wisseltruc in auto

Beuningen - Politieagenten hebben 2 jeugdige bestuurders uit Opheusden bekeurd na enkele gevaarlijke verkeersmanoeuvres op de snelweg A73 bij Beuningen. De 16-jarige bestuurder wisselde donderdagavond al rijdend van zitplaats met zijn 21-jarige vriend.

Surveillerende agenten reden achter een personenauto op de A73 tussen Druten en Beuningen. De bestuurder van de auto voor hen, reed nogal twijfelend waarop zij de auto wilde laten stoppen. De bestuurder reed echter door en wisselde daarbij al rijdend van plaats met de passagier. Gedurende die handeling slingerde de auto vervaarlijk over de rijbanen en vluchtstrook.

Nadat de bestuurder de auto had stilgezet gedroegen beide inzittenden zich alsof er niets aan de hand was. Tijdens het verder politieonderzoek bleek dat de 1e bestuurder slechts 16 jaar oud was en een stukje wilde rijden. Zijn 21-jarige vriend hield hem daarbij, in de auto van zijn vader. Beide verdachten zijn hierop bekeurd voor het verkeersgevaarlijke rijgedrag, het niet opvolgen van het stopteken van de politie. De 16-jarige uiteraard ook voor het rijden zonder rijbewijs. De ouders van beide betrokken zijn genformeerd.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten