112Gelderland

Bioscoopinbrekers aangehouden

Wageningen - Getuigen meldden donderdagochtend rond 03.55 uur dat er ingebroken werd in de bioscoop aan de Molenstraat in Wageningen. De politie hield uiteindelijk twee verdachten aan.

In de bioscoop zouden meerdere personen met zaklampen rondlopen. Verschillende politie-eenheden gingen ter plaatse en omsingelden de bioscoop. Toen de verdachten merkten dat ze via de begane grond niet meer konden ontsnappen, gingen ze het dak van de bioscoop op. Daar wist n van de verdachten in eerste instantie vanaf te komen. Even later werd hij echter in de tuin van een woningin de omgeving aangehouden. Op het dak van de bioscoop werd een tweede verdachte aangehouden.

De verdachten zijn twee mannen uit Tilburg van 19 en 23 jaar oud. Beiden hadden een geldbedrag in hun bezit dat inbeslaggenomen is. In een woning in de buurt, waar n van de verdachten kennelijk binnen was geweest, werden nog andere goederen uit de bioscoop teruggevonden.

In de bioscoop zijn door Forensische Opsporing meerder sporen veiliggesteld. De politie gaat ervan uit dat nog n of twee andere personen bij de inbraak betrokken zijn geweest. Naar hun identiteit doet de recherche verder onderzoek. De aangehouden Tilburgers zijn ingesloten.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten