112Gelderland

Aanhouding na fraude met afval

Elburg/Oosterwolde/Biddinghuizen - De politie heeft vanmorgen een 45-jarige man uit Elburg aangehouden. Hij wordt verdacht van gesjoemel met afval, te weten AVI-bodemas.

AVI-bodemas is een restproduct wat overblijft na het verbranden van huishoudelijk en vergelijkbaar bedrijfsafval in een afvalverbrandingsinstallatie (AVI). Dit materiaal is per definitie verontreinigd en mag niet zondermeer in of op de bodem worden gebracht.

De 45-jarige verdachte kocht AVI-bodemas in. Hij wordt ervan verdacht dit vervolgens met valse papieren te hebben vervoerd. Daarna zou hij dat materiaal ter beschikking hebben gesteld aan anderen als zijnde onvervuild verhardingsmateriaal. Hierdoor ontstaat bodemverontreiniging. Dit zou in elk geval in Oosterwolde en Biddinghuizen zijn gebeurd. De betrokken personen moeten dit materiaal nu weghalen, waardoor zij een schade van vele tienduizenden euros oplopen. In totaal gaat het om honderden tonnen AVI-bodemas.

Het Regionaal Milieuteam uit Groningen is een onderzoek gestart, nadat signalen binnen kwamen dat er met betrekking tot het transport van het materiaal een en ander mogelijk niet in orde was. In het kader van het onderzoek is in december 2012 een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen. De administratie is geanalyseerd en dat heeft geleid tot de aanhouding van de Elburger.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten