112Gelderland

Aanhoudingen in onderzoek naar ruim 20 inbraken

Apeldoorn - De politie in Apeldoorn heeft de afgelopen twee weken een vijftal Apeldoornse verdachten aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij inbraken in de Apeldoornse wijk De Maten. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De inbraken werden voornamelijk gepleegd in de Apeldoornse wijk de Maten. Opvallend was, dat deze in 2012 gepleegde feiten in een speciaal deel van die wijk (de Donken) plaats vonden. De daders kwamen via vooral (geforceerde) bovenraampjes binnen. Ook vonden er insluipingen plaats en al deze feiten vonden meestal s avonds of s nachts plaats. Het totaal aantal aangiften bedraagt ruim twintig.

De grofste inbraak vond in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 juli aan de Scheerdersdonk plaats. De bewoners waren niet thuis en na de inbraak werd brand gesticht in deze rijtjeswoning. De schade inclusief de buit bedroeg ongeveer 100.000 euro.

Bij de inbraken hadden de daders het vooral voorzien op mobieltjes, televisies, laptops en sieraden. Soms werden er ook andere dingen buitgemaakt.

Extra opvallende en onopvallende surveillance leidden niet tot de aanhouding van daders. In alle gevallen is er een sporenonderzoek verricht en werd er een buurtonderzoek door agenten uitgevoerd.

Achter de schermen was het woninginbrakenteam ook druk bezig om duidelijkheid te krijgen over de daders. De aangiften van de inbraken werden onder meer geanalyseerd op overeenkomsten.

De verwerkte informatie van het woninginbrakenteam heeft tot de aanhouding van deze vijf verdachten geleid. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Met de aanhouding van verdachten, houdt het probleem van woninginbraken niet op. De politie adviseert woningbezitters om altijd goed hang- en sluitwerk aan te brengen. Verder is er een groot aantal preventieve maatregelen te treffen om te voorkomen dat men het slachtoffer van inbrekers wordt. Kijk hiervoor op www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.

De politie vraagt om bij opvallende situaties altijd 0900-8844 te bellen. Ziet u dat er wordt ingebroken, bel dan 112. Noteer zoveel mogelijk bijzonderheden (signalementen, kentekens, automerken, rij- of looprichting), dit kan van belang zijn in het politieonderzoek.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten