112Gelderland

Sittard - Politie rolt mobiele productielocatie voor synthetische drugs op in Sittard

De politie heeft woensdagmiddag 10 juli een productielocatie voor de productie van synthetische drugs aangetroffen in een geparkeerde bakwagen aan de Geleenderweg in Sittard.

Politieagenten die op het woonwagenkamp een onderzoek instelden zagen op de parkeerplaats een bakwagen staan. Naast dit vervoermiddel zagen zij enkele vaten staan en een stroomkabel die leidde naar de laadruimte. In de bakwagen troffen zij vervolgens attributen aan die horen bij een productielocatie van synthetische drugs. Elders op het terrein zijn nog enkele vaten met onbekende vloeistof aangetroffen. Onderzoek en ontmanteling Er is direct een onderzoek opgestart, er zijn sporen veiliggesteld en spullen in beslag genomen. Specialisten gaan het mobiele lab verder ontmantelen en de goederen op een veilige manier afvoeren.

Aanhouding Een 43-jarige man uit Sittard is aangehouden. Hij zit vast en zijn mogelijke betrokkenheid bij deze productielocatie wordt onderzocht. 

Gevaar Een productielocatie van drugs brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicalin bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien.

Vermoedt u een drugslab Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open. Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten Geef dit dan door aan de politie via het meldformulier op politie.nl of telefonisch via 0900-8844. Liever anoniem blijven Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M.      

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten