112Gelderland

Den Haag - Nieuwe beelden ongeregeldheden Fruitweg in Team West en Opsporing Verzocht

Opsporingsprogrammas Team West (Omroep West) en Opsporing Verzocht (Avrotros) besteden vanavond beide aandacht aan een getuigenoproep voor de ernstige ongeregeldheden aan de Fruitweg. Ook wordt er aandacht besteed aan een explosie bij een advocatenkantoor aan het Buitenom. Daarnaast komen er in Team West meerdere overvallen in de Oudemansstraat aan de orde, evenals twee explosies in de Beeklaan.

Ernstige ongeregeldheden - Fruitweg - Den Haag

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken, nadat twee groepen Eritreers met elkaar de confrontatie opzochten. Dat is ze uiteindelijk niet gelukt maar het is ze wel gelukt om een harde confrontatie aan te gaan met de politie, andere hulpverleners en journalisten. Het liep volledig uit de hand. De relschoppers waren buiten zinnen en vernielden zo'n beetje alles wat hen voor de voeten kwam. Auto's, ramen maar vooral de politie en de brandweer moesten er aan geloven. Ook het zalencentrum is zwaar beschadigd geraakt. Door de rook en warmte raakten enkele bezoekers van de Opera onwel. Behalve de materile schade zijn er veel agenten gewond geraakt. Buurtbewoners zijn ontzettend geschrokken en ook zij hebben schade aan auto's, woningen en bedrijven. De impact is enorm. Van de verdachten die op dinsdag 7 mei in de opsporingsprogramma's in beeld zijn gebracht zijn er inmiddels meerderen herkend. In de uitzendingen in Opsporing Verzocht en Team West worden camerabeelden van 3 verdachten getoond. Alle 7 verdachten zijn te zien via sociale media en Politie.nl. 

Explosie advocatenkantoor - Buitenom - Den Haag

Bij een advocatenkantoor aan het Buitenom in Den Haag is in de nacht van donderdag 5 oktober op vrijdag 6 oktober rond 03.35 uur een explosief afgegaan. Door de explosie raakte de deur en gevel van het pand beschadigd. Van de verdachte die het explosief liet afgaan, zijn er goede beelden beschikbaar. In de Opsporing Verzocht en Team west worden beelden getoond van deze man.  

Overvallen - Oudemansstraat - Den Haag   

Een supermarkt aan de Oudemansstraat is eind vorig jaar twee keer overvallen door dezelfde overvaller. De twee overvallen hebben plaats gevonden op woensdag 8 november en op vrijdag 29 december 2023. Op woensdag 8 november heeft de overvaller gebruik gemaakt van een vuurwapen. De overvaller greep geld uit de kassa en is te voet vertrokken. Op vrijdag 29 december heeft dezelfde overvaller een groot keukenmes gebruikt. De overvaller is na wederom een greep uit de kassa gevlucht op een zilver/ grijze scooter. In de uitzending van Team West worden er camerabeelden getoond van de overvaller. 

Explosies - Beeklaan - Den Haag

In de nacht van donderdag 30 mei en vrijdg 31 mei rond 04.00 uur vonden er in de Beeklaan in Den Haag twee explosies plaats bij horecagelegendheden. Bij deze explosies raakte niemand gewond, wel was er behoorlijke schade aan de bedrijfspanden. Uit onderzoek bleek dat er een onbekende man rond dat tijdstip in de Beeklaan is gezien. Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden. In de uitzending  van Team West delen we een getuigenoproep.   

Team West en Opsporing Verzocht

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht: iedere dinsdag  rond 21.15 uur op NPO2. De uitzending wordt herhaald op woensdag op NPO2 om 13.25 uur.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten