112Gelderland

Boten in beslag genomen

Rhenen/Veenendaal/Arnhem - De politie heeft vrijdag 8 maart, in verband met een grootschalig onderzoek naar hennep en witwassen, twee boten in beslag genomen. Eerder werden al autos en andere luxe goederen in beslag genomen. In dit onderzoek hielden agenten in totaal elf mannen aan.

Na binnen gekomen informatie startte de politie vorig jaar het grootschalige onderzoek. Op woensdag 27 februari heeft een arrestatieteam van de politie acht mannen aangehouden. Een week later werden nog drie mannen aangehouden.

Op die woensdag werden twaalf panden in Rhenen, Veenendaal en Arnhemdoorzocht. In verband met de verdenking van witwassen van crimineel geld heeft het onderzoeksteam toen onder andere luxe autos, dure sieraden en tienduizenden euros in beslag genomen. Vrijdag nam de politie in verband met dit onderzoek ook nog twee boten in beslag.

Eerder dit jaar werden meerdere hennepkwekerijen in relatie tot dit onderzoek ontmanteld en vernietigd op diverse locaties in Nederland. De financile recherche onderzoekt hoeveel geld is verdiend aan de kweek en handel in hennep.

De overheid wil de crimineel daar raken, waar het hem het meeste pijn doet; in zijn portemonnee. Financieel gewin is vrijwel altijd het motief van criminelen. In dit onderzoek is het afpakken van waardevolle goederen een maatregel die laat zien dat misdaad niet loont. Daarnaast wil de politie hiermee laten zien dat onaantastbaar gedrag niet geaccepteerd wordt.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten