112Gelderland

Lemele - Fotos verdachten steekincident Lemele verschenen op social media

In de zaak van het steekincident in Lemele zijn onlangs op social media fotos opgedoken van mogelijke verdachten. Het gaat om een afbeelding van een papier met daarop drie mannen. Wat de politie betreft had deze afbeelding nooit online mogen verschijnen.

De fotos zijn, in het lopende onderzoek, deze week voorgelegd aan een getuige. In een onbewaakt ogenblik heeft deze getuige blijkbaar kans gezien een foto van dit blad met verdachten te maken en heeft de getuige deze verder verspreid. Andere personen hebben deze foto vervolgens openbaar gemaakt op social media. Deze fotos waren nooit bedoeld om openbaar gemaakt te worden en iedereen moet erop kunnen vertrouwen dat dergelijke informatie bij de politie veilig is.  Met het publiceren van de fotos is het recht van privacy van de getoonde personen geschaad. Wij roepen de mensen die deze beelden op welke manier dan ook hebben gedeeld op om deze te verwijderen. Het op deze manier gebruiken en verspreiden van deze fotos is namelijk een vorm van smaad, laster of belediging. Van de verdachten is nog niet vastgesteld dat deze ook dader zijn. Om die reden moet er voorzichtig met de privacy van verdachten worden omgegaan. 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten