112Gelderland

Oost-Nederland - Aanhouding na aangifte bedreiging minister

Een 52-jarige man uit Kootwijkerbroek is woensdag aangehouden en gehoord op verdenking van bedreiging van minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof. Achterop zijn vrachtwagen stond een tekst waarin de minister voor Natuur en Stikstof in n lijn werd genoemd met Pim Fortuyn en Theo van Gogh, die beiden zijn vermoord.

Achter de namen van Van Gogh en Fortuyn stonden de data waarop ze werden omgebracht, achter die van de minister een vraagteken. De minister deed aangifte; het OM heeft de uiting beoordeeld als een strafbare bedreiging. Daarnaast wordt de verdachte opruiing ten laste gelegd. Hij is heengezonden en moet zich komende maand voor de rechter verantwoorden. Rondom de boerenprotesten spelen de emoties soms hoog op. Maar er is een grens. Als meningen en actievoeren omslaan in bedreigingen, dan wordt er opgetreden.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten