112Gelderland

Weer aanhoudingen in onderzoek overval Finnegan's

Apeldoorn - Het overvallenteam dat onderzoek doet naar de overval op caf Finnegans in de Apeldoornse binnenstad, heeft dinsdag 5 maart opnieuw twee verdachten aangehouden.

De overval werd op zondag 15 april 2012 gepleegd. Twee medewerkers waren die ochtend rond 11.30 uur het caf aan het schoonmaken. Op dat moment komen twee overvallers het caf binnen en bedreigen de medewerkers met vuurwapens. En van hen wordt ook vastgebonden. Met een klein geldbedrag gaan ze er vervolgens vandoor.

Al snel bleek dat een derde man op de uitkijk heeft gestaan. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er in totaal waarschijnlijk vijf mensen betrokken waren bij de overval.

Opsporing Verzocht Op dinsdagavond 29 januari besteedde het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. Er is een compositietekening getoond en er was een reconstructie te zien. Na de uitzending kwamen er 20 tips binnen.

Aanhoudingen Een 19-jarige jongen uit Deventer is nog geen week na de uitzending aangehouden. Op maandag 25 februari werd een tweede verdachte aangehouden. Twee dagen later is een 23-jarige verdachte aangehouden. Gisteren, dinsdag 5 maart, heeft het overvallenteam een 22-jarige vrouw uit Apeldoorn en een 22-jarige Deventenaar aangehouden. Ook zij worden ervan verdacht bij de overval betrokken te zijn.

Verdachten vast Het personeel van de horecagelegenheid is genformeerd over de nieuwe aanhoudingen. De verdachten zitten vast. Het overvallenteam maakt proces-verbaal tegen hen op.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten