112Gelderland

Amsterdam - Overheidspartners pakken ondermijning in de horeca aan

Van 1 tot en met 4 juni controleerde de politie, samen met diverse overheidspartners, 34 horecaondernemingen in Amsterdam en Uithoorn. Het resultaat Drie aanhoudingen, een illegale goklocatie n inbeslagname van 27 kilo illegale shisha-tabak, verdovende middelen en een geldbedrag van 2.500 euro. Overheidspartners hebben verschillende geldboetes opgelegd, voor een totaal bedrag van 30.000 euro.

Krachtig signaal De actieweek vond plaats om ondermijning in de horeca tegen te gaan, met als doel om de criminaliteit daadwerkelijk een halt toe te roepen en zodat iedereen in de buurt veilig en eerlijk kan leven en ondernemen. Samen geven we, als n overheid, een krachtig signaal af: in de horeca is geen plaats voor criminelen!

Overheidspartners werken samen De gecontroleerde horecaondernemingen waren onder andere restaurants, shisha-lounges, cafs en afhaal- en bezorgrestaurants. Natuurlijk deed de politie dat niet alleen tijdens de actieweek: er waren diverse overheidspartners aanwezig bij de controle. Zo namen de Douane, de Belastingdienst, handhaving van de gemeenten, het UWV, de Nederlandse Arbeidsinspectie, Liander, de Voedsel en Waren Autoriteit en de Kansspelautoriteit deel aan de controles. De controles werden georganiseerd door de Ondermijningsbrigade: een onderdeel van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC).

Aceton In een afhaal- en bezorgrestaurant werd 65 liter aceton aangetroffen. Aceton is, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, alles behalve onschuldig: het wordt namelijk gebruikt voor de productie van cocane. De aceton is dan ook door de politie in beslag genomen.

Ondermijning in de horeca Criminelen uit de onderwereld richten voor hun activiteiten bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren en kopen panden. Hiervoor hebben ze in de bovenwereld medewerking nodig van anderen, zoals makelaars, autoverhuurbedrijven, administratiekantoren en notarissen. Ook de horecabranche wordt door criminelen gebruikt, bijvoorbeeld om geld dat in de drugseconomie is verdiend, wit te wassen.

Melden Meld het vermoeden van crimineel gebruik van een horecagelegenheid of ander (bedrijfs)pand altijd bij de politie! Dat kan via het algemene nummer van de politie: 0900-8844. Geheel anoniem melding doen Dat kan via Meld Misdaad Anoniem:0800-7000 of online op https://www.meldmisdaadanoniem.nl.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten