112Gelderland

Verzetsherdenkingskruis en sieraden gestolen bij inbraak

Ede - Het woninginbrakenteam in het politiedistrict Gelderland-Midden vraagt tips over een inbraak die op zondag 10 februari is gepleegd in een flatwoning aan de Telefoonweg in Ede. Bij de inbraak zijn een Verzetsherdenkingskruis en meerdere sieraden gestolen. In het programma Dossier GLD van Omroep Gelderland wordt donderdag 7 maart onder andere aandacht aan deze inbraak besteed. Op de bewuste zondag komt de op leeftijd zijnde bewoonster omstreeks 19.45 uur thuis en ontdekt dat er is ingebroken. Men is door middel van braak de woning binnen gekomen en deze is vervolgens doorzocht.

Op de bewuste zondag komt de op leeftijd zijnde bewoonster omstreeks 19.45 uur thuis en ontdekt dat er is ingebroken. Men is door middel van braak de woning binnen gekomen en deze is vervolgens doorzocht.

Verzetsherdenkingskruis Naast een aantal gouden en zilveren sieraden is ook het Verzetsherdenkingskruis van haar overleden man gestolen. Deze medaille en andere sieraden, die zij van haar man heeft gekregen, worden wel als een gemis gezien.

Het Team Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek verricht. Tijdens het buurtonderzoek kwam naar voren, dat de inbraak mogelijk tussen 19.00 uur en 19.30 uur is gepleegd.

Bekijk de sieraden Het woninginbrakenteam toont donderdag in Dossier GLD afbeeldingen van het gestolen Verzetsherdenkingskruis en enkele sieraden. Op de politiesite www.politie.nl/gezocht worden ook afbeeldingen van de gestolen spullen met een omschrijving getoond.

Het kan zijn, dat deze sieraden ergens te koop worden/zijn aangeboden. Het team vraagt dan ook of iemand de sieraden herkent. Ook wil zij tips krijgen over de verdachte(n) van de inbraak.

Tips Tips zijn welkom op inbrakengelderland-midden.politie.nl of via 0900- 8844. Ook kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten