112Gelderland

Apeldoorn - Politie ontslaat twee medewerkers

Twee medewerkers uit Oost-Nederland hebben onlangs onvoorwaardelijk strafontslag gekregen. Beide medewerkers werden verdacht van zeer ernstig plichtsverzuim. Het team VIK (Veiligheid Integriteit en Klachten) deed daar de afgelopen tijd onderzoek naar. De twee zaken staan los van elkaar.

Uit het VIK-onderzoek bleek dat beiden de politiesystemen hebben geraadpleegd voor privdoeleinden. Daarnaast heeft een van hen onder meer ook ongeoorloofd gebruik gemaakt van politie-uitingen. Voor de politieleiding was dit voldoende aanleiding om de collegas te ontslaan. Beiden waren al buitenfunctie gesteld gedurende het onderzoek. 

Beroepscode

De samenleving verwacht van politiemensen een voorbeeldfunctie. Zowel in het uniform als daarbuiten. Om medewerkers daarbij te helpen heeft de politie een beroepscode. Dit is een handleiding voor alle politiemedewerkers. In de beroepscode staan de kernwaarden van de politie en is beschreven wat die betekenen in het werk, maar ook daarbuiten. Wil je meer weten over onze beroepscode Klik dan hier.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten