112Gelderland

Zakkenroller aangehouden na herkenning

Renkum, Heelsum - Dinsdagochtend heeft de politie buiten heterdaad een 50-jarige Renkummer aangehouden. Hij wordt verdacht van een zakkenrollerij op 11 januari van dit jaar.

De 50-jarige wordt ervan verdacht met een bij de zakkenrollerij ontvreemde bankpas een flink geldbedrag gepind te hebben. Dat deed hij bij verschillende banken in de regio Arnhem. Omdat er goede bewakingscamera-beelden van de man waren zijn deze uitgezonden op TV Gelderland. Daarop reageerden meerdere mensen die ook de naam van de Renkummer noemden.

De officier van justitie gaf na verder onderzoek het bevel de man aan te houden. Hij is ingesloten en wordt verhoord.

De verdachte heeft mogelijk de pin-code van de vrouw afgekeken toen zij op 11 januari in een supermarkt in Heelsumeen betaling deed. Daarna is haar bankpas gestolen en is het geldbedrag van haar rekening opgenomen. In een eerste verhoor verklaarde de Renkummer de portemonnee van de vrouw op straat gevonden te hebben. De politie onderzoekt de zaak verder en maakt proces-verbaal op.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten