112Gelderland

Partij illegaal vuurwerk aangetroffen in woonwijk

Rheden - In een woonwijk in het centrum van het dorp Rheden is de politie in de namiddag van woensdag 5 december gestuit op een partij illegaal vuurwerk. Het gaat om ongeveer 2000 kilo zwaar sier- en knalvuurwerk waarvan het bezit voor particulieren verboden is. De bewoner, een 51-jarige man, is aangehouden.

De politie kwam de partij vuurwerk op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem en ging direct op onderzoek uit. In een schuur bij de woning van de man werd 2000 kilo vuurwerk aangetroffen. Daarbij ging het onder meer om zogenoemde flowerbeds, mortierbommen, nitraten en ander zwaar knalvuurwerk dat alleen door professionele bedrijven mag worden gebruikt. De partij zal vanwege de gevaarzetting direct worden afgevoerd en vernietigd. De 51-jarige Rhedenaar zit vast voor verhoor en nader onderzoek. Zo zal geprobeerd worden te achterhalen waar de partij vandaan komt.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten