112Gelderland

Mannen verdacht van heling stroomkabels

Nijmegen - De politie heeft vrijdagmiddag op de Wijchenseweg drie mannen aangehouden die worden verdacht van heling van koperen stroomkabels. De mannen zijn ingesloten.

Bij de politie kwam een melding binnen dat drie onbekende mannen met een witte bestelbus zich verdacht ophielden op een bedrijfsterrein aan de Energieweg. Voordat agenten ter plaatse konden zijn waren de mannen al vertrokken. Wel werd het Engelse kenteken van het busje doorgegeven.

Even later kon het busje op de Wijchenseweg staande gehouden worden. De laadruimte bleek voor de helft gevuld met koperen stroomkabels. De mannen konden geen duidelijkheid geven over de herkomst van de kabels. Omdat aan verschillende kabels een label was bevestigd met een bedrijfsnaam werd contact opgenomen met die bedrijven. Toen bleek dat deze kabels van diefstal afkomstig waren. De mannen, 20, 25 en 30 jaar oud, allen afkomstig uit Engeland, zijn aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Het bestelbusje met de lading is in beslag genomen.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten