112Gelderland

Bij politieactie acht mannen aangehouden door arrestatieteam

Rhenen, Veenendaal, Arnhem - De politie heeft op woensdag 27 februari acht verdachten aangehouden in een onderzoek naar hennep, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Een tiental autos en andere zaken zijn in beslag genomen.

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie is de politie het grootschalige onderzoek gestart. Op woensdagochtend heeft een arrestatieteam van de politie acht mannen in de leeftijd van 24 t/m 52 jaar uit Rhenen en Arnhem aangehouden. Zij worden verdacht van de kweek en de handel in hennep, het witwassen van het daarmee verdiende geld en deelname aan een criminele organisatie.

Eerder dit jaar werden meerdere hennepkwekerijen in relatie tot dit onderzoek ontmanteld en vernietigd op diverse locaties in Nederland.

De financile recherche onderzoekt hoeveel geld is verdiend aan de kweek en handel in hennep. In verband met de verdenking van witwassen van crimineel geld heeft het onderzoeksteam een tiental autos, waaronder zeer luxe auto's, in beslag genomen. Ook werdenquads, een jetski, diverse sieraden en tienduizenden euro's in beslag genomen.Tevens heeft de Belastingdienst beslag gelegd op een aantal voertuigen vanwege openstaande schulden. In n van de woningen troffen agenten een vuurwapen aan.

De gemeente Rhenen was ook bij het onderzoek aanwezig en neemt bestuurlijke maatregelen. Medewerkers van de gemeente hebben onderzoek gedaan naar illegale bebouwing.

Netbeheerder Stedin heeft eveneens onderzoek gedaan. Zij onderzochten mogelijke fraude bij gaselektriciteitsmeters. Bij 21 woningen controleerden zij of er sprake was van diefstal van stroom. Bij acht van de 21 woningen heeft Stedin stroom en gas afgesloten, omdat er illegale handelingen aan de energiemeter waren verricht.

De overheid wil de crimineel daar raken, waar het hem het meeste pijn doet; in zijn portemonnee. Financieel gewin is vrijwel altijd het motief van criminelen. In dit onderzoek zijn het afpakken van waardevolle goederen, de bestuurlijke maatregelen en het afsluiten van de stroom, maatregelen die laten zien dat misdaad niet loont.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten