112Gelderland

Ooij - Gezocht - Vrouw overvallen, politie zoekt daders

Op dinsdag 19 november is een 80-jarige vrouw met flink geweld overvallen in een woning aan de Sint Hubertusweg. Drie onbekende mannen belden rond 18:50 uur aan en duwden de bejaarde vrouw direct naar binnen toen ze opendeed. Terwijl een van de mannen het slachtoffer in de gaten hield, doorzochten de anderen twee de woning. Op een onbewaakt moment probeerde ze nog te vluchten en om hulp te roepen, maar een van de overvallers kwam haar achterna, werkte haar hardhandige tegen de grond en sleurde haar mee naar binnen. De mannen namen haar handtas mee, waar onder meer haar pinpas in zat.

Het team heeft een aantal aanknopingspunten waar ze graag meer informatie over krijgt. Donkere auto, mogelijk Opel Corsa Rond de tijd van de overval is er in de buurt van de woning een kleine, donkere auto gezien. De auto stond geparkeerd aan de Erlecomsedam. Vermoedelijk was de auto een ouder type Opel Corsa of een andere kleine auto die er op lijkt. In de auto zaten drie jonge mannen.

Daders De drie overvallers waren jonge mannen van begin twintig. Twee van hen waren ongeveer 1.85 meter lang en de derde was opvallend langer, waarschijnlijk rond de twee meter. De mannen spraken Nederlands, maar onderling spraken zij mogelijk straattaal. De mannen droegen allemaal donkere kleding en hadden hun gezicht afgeschermd met een doek of sjaal. Ze droegen zwarte handschoenen en hadden modder op hun schoenen en kleding. Mogelijk zijn ze door weilanden naar de woning van het slachtoffer gelopen.

Daders mogelijk uit de omgeving Vanwege de ligging van de woning, houdt het team er rekening mee dat de jonge overvallers uit de omgeving komen. Het huis staat op een plek waar je als onbekende niet zomaar of per ongeluk terecht komt. Mogelijk komen de daders dus uit de omgeving De Ooij, de omliggende dorpen of Nijmegen.Als u meer informatie heeft, of een vermoeden heeft wie de overvallers zijn mogelijk in combinatie met die kleine donkere auto dan komt de politie graag met u in contact. Bel de gratis tiplijn op 0800-6070 of bel met Team Nationale Inlichtingen op 079 - 345 89 99. Anoniem melden kan ook: 0800-7000.Tue Nov 19 00:00:00 CET 2019Ooijgezocht

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten