112Gelderland

Arnhem - Integrale controle in PI Arnhem

Donderdagavond vond een integrale controleactie van Politie en Justitie plaats binnen de Penitentiaire Inrichting aan de Ir. Molsweg in Arnhem. De gezamenlijke actie was vooral gericht op de mogelijke aanwezigheid van contrabande bij gedetineerden.

Onder contrabande wordt verstaan; goederen die gedetineerden niet in hun cel mogen hebben zoals: mobieltjes, drugs, wapens etc. Justitie wil met dit soort controles deze goederen binnen de PI uit de roulatie nemen. De politie sloot aan bij de actie om Justitie met specifieke middelen (bijvoorbeeld drugshonden) te ondersteunen en om mogelijk strafrechtelijke vervolgstappen te kunnen zetten wanneer er daadwerkelijk (grotere hoeveelheden) drugs of wapens worden aangetroffen. Dergelijke acties zijn niet uitzonderlijk. In de penitentiaire inrichtingen in Grave en Zutphen vonden onlangs ook integrale controles van Justitie en Politie plaats. Aan de controle in Arnhem namen ongeveer 150 medewerkers van politie, justitie PI en DJI deel. Over de resultaten worden geen verdere mededelingen gedaan.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten