112Gelderland

Algemene verkeerscontrole

Harderwijk Ermelo Putten - De politie heeft donderdagochtend 22 november verkeerscontroles gehouden op verschillende locaties in Harderwijk, Ermelo en Putten. In de vroege ochtend controleerde de politie op verschillende locaties vooral op fietsverlichting. Met de controles wil de politie bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid.

Bijna dertig fietsers kregen donderdagochtend een bekeuring, omdat ze geen of onjuiste verlichting voerden. Een boete voor het fietsen zonder licht kost 45,-. Verder kregen bijna veertig weggebruikers een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, het niet-handsfree bellen en het niet tonen van het rijbewijs.

Een 53-jarige automobilist uit Ermelo werd tijdens een controle op de Horsterweg in Ermelo aangehouden, toen hij agenten beledigde. De man reageerde agressief. Om de man onder controle te brengen, gebruikte een agent pepperspray. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie zal tijdens de wintermaanden vaker controleren op het voeren van fietsverlichting.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten