112Gelderland

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

Wanneperveen/Steenwijk - Vrijdagavond 15 februari werd het rijbewijs van een 21-jarige beginnend bestuurder uit Nijeveen ingevorderd wegens rijden onder invloed. Ook een 30-jarige automobilist uit Steenwijkerwold bleek te veel te hebben gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

De automobilist uit Nijeveen viel op door zijn hoge snelheid en werd staande gehouden. Omdat het vermoeden ontstond dat er alcohol in het spel was, moest de man een blaastest afleggen. Hij blies een A, wat betekent dat de man alcohol had gebruikt. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 560 ug/l. Omdat de man een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Ook van de automobilist uit Steenwijkerwold werd het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man reed met hoge snelheid en slingerde over de weg. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 575 ug/l. Voldoende om het rijbewijs in te vorderen en proces-verbaal op te maken. Bovendien bleek zijn rijbewijs al twee maanden verlopen. Naast de invordering van het rijbewijs kreeg de man dan ook twee bekeuringen uitgedeeld: een voor de te hoge snelheid en een voor het rijden met een ongeldig rijbewijs.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten