112Gelderland

Renkum - Zes vrouwen opgepakt bij hennepknipperij

Na een anonieme melding heeft de politie een groep vrouwen aangehouden die henneptoppen knipte in een schuur in Renkum. Er is een grote hoeveelheid gedroogde hennep in beslag genomen. De politie doet nu verder onderzoek.

Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kwam er een tip binnen dat er een verdachte situatie was aan de Bosweg in Renkum. Agenten zagen een man bij een schuur, die er vandoor ging. De agenten besloten eerst in de schuur te kijken, daar bleken zes vrouwen te zitten. Ze waren bezig met het knippen van gedroogde hennep.De politie heeft alle vrouwen aangehouden. Het gaat om vrouwen tussen de 20 en 52 jaar, uit Arnhem, Huissen en Renkum. De hennep is in beslag genomen, het bleek om bijna 50 kilo gedroogde hennep te gaan. De hennep is vernietigd. De politie heeft nog gezocht naar de man die op de vlucht sloeg. Bij de zoektocht is de politiehelikopter ingezet, maar de man is niet meer gevonden.

Er wordt nu verder onderzoek gedaan naar de hennepknippers. De aanpak van hennep is belangrijk voor de politie omdat de illegale teelt vaak gepaard gaat met gevaarlijke en overlastgevende situaties. Het gaat soms gepaard met ernstige vormen van criminaliteit en geweld.     ( sk)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten