112Gelderland

Lienden - Meisje niet langer verdacht van betrokkenheid bij overval

Afgelopen maandag werd in de gemeente Buren een 17-jarig meisje aangehouden in verband met een onderzoek naar een woningoverval in Lienden. Bij die overval werd een woning overvallen door twee mannen en een vrouw. Beelden van de overval werden uitgezonden via Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland en Opsporing Verzocht.

Naar aanleiding van de uitzendingen kwam er bij de recherche informatie binnen die in de richting van het meisje wees. Vanwege de ernst van de zaak en de aard van de informatie die de recherche had, gaf de officier van justitie toestemming voor aanhouding. Het meisje is daarna gehoord over haar mogelijke betrokkenheid. Uit dit onderzoek en de verhoren is geen informatie naar voren gekomen die wijst op de betrokkenheid van het meisje. Ze is daarom na enkele uren heengezonden, ze bleef formeel nog wel verdachte in het onderzoek. Dit leidde tot enkele verontwaardigde reacties op social media.

De aanhouding van het meisje was rechtmatig. Er was juridisch voldoende aanleiding om haar aan te houden en te verhoren over mogelijke betrokkenheid. Nu er nog steeds geen nieuwe informatie is die wijst op betrokkenheid bij de overval heeft de politie inmiddels aan het meisje laten weten dat ze geen verdachte meer is.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten