112Gelderland

Loosbroek / Harderwijk / Dieden - Man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij woningoverval Loosbroek

De politie heeft maandagochtend een 44-jarige man uit Harderwijk in zijn woning aangehouden. We verdenken hem van betrokkenheid bij een zeer gewelddadige woningoverval in Loosbroek.

Op zondagavond 4 december 2016 drongen twee gemaskerde mannen een woning aan de Voorstraat binnen. Ze bedreigden de bewoner en zijn vrouw met iets wat op een vuurwapen leek. De overvallers bleven wel een uur binnen en gingen er toen met geld en sieraden vandoor. De bewoners werden hulpeloos achtergelaten. Ze waren vastgebonden en ernstig mishandeld door de daders. Nadat de vrouw zichzelf en daarna haar man had weten te bevrijden, konden ze alarm slaan. Ze zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen. De man heeft er blijvende oogschade aan overgehouden. 

We besteedden aandacht aan deze zeer gewelddadige woningoverval in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. In de Bureau Brabant uitzending van 30 januari 2017 hebben we een reconstructie getoond van wat er destijds gebeurde. Dat leverde tientallen tips op en gaf het onderzoek een nieuwe impuls, waar we op 1 mei ook nog aandacht aan hebben besteed in de uitzending. De rechercheurs hebben sindsdien niet stil gezeten en vandaag resulteerde dat in de eerste aanhouding met huiszoeking.

We hebben de woning van de 44-jarige verdachte doorzocht. Ook in Dieden was er een doorzoeking in de loodsen en schuren op zijn voormalige woonadres. Er zijn spullen in beslag genomen die mogelijk verband houden met de overval. Dit wordt nader onderzocht. De verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en we sluiten meer aanhoudingen niet uit. In het belang hiervan willen we nu niet meer informatie prijsgeven.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten