112Gelderland

Burgernet levert bijdrage aan aanpak woninginbraken

Ede - Vanaf vrijdag 15 februari a.s. ontvangen mensen die in de gemeente Ede op Burgernet zijn aangesloten een e-mailbericht nadat er een woninginbraak in hun buurt is gepleegd. Hiermee wil de politie mensen actief betrekken in de aanpak n het voorkomen van woninginbraken.

Naast extra toezicht en preventiecontroles stuurt de politie aan Burgernetters een speciale mail. In deze mail staat informatie over de woninginbraak, zoals datum, het tijdstip, de exacte locatie (zonder huisnummer) en de manier waarop de inbrekers te werk zijn gegaan.

Op deze manier hoopt de politie meer informatie te ontvangen om inbraken op te lossen en te voorkomen. Ook hoopt de politie, dat Burgernetters bij verdachte situaties direct de politie bellen. De mail is tegelijkertijd een waarschuwing voor buurtbewoners dat er inbrekers in hun omgeving actief zijn geweest. Een samenvatting van de e-mailberichten komt ook op de website van burgernet (www.burgernet.nl ).

De inzet van Burgernet bij woninginbraken is onderdeel van de aanpak om het aantal woninginbraken terug te dringen. Eerder werden met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan in de gemeenten Renkum, Wageningen, Lingewaard en Overbetuwe.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten