112Gelderland

Politie Ede controleert extra in krokusvakantie

Ede - In de vakanties en tijdens de donkere dagen neemt het aantal inbraken in woningen toe. Slachtoffer worden van een woninginbraak is ingrijpend. De politie in Ede controleert daarom in de week van 16 tot en met 24 februari extra om woninginbraken te voorkomen. Ook inwoners van Ede kunnen helpen om inbraken te voorkomen.

In deze vakantieweek surveilleren extra politiemensen, zowel opvallend als onopvallend, in alle wijken in Ede, net als de toezichthouders van de gemeente. Daarnaast werken het Verkeershandhavingsteam, hondengeleiders en de Douane mee aan de acties. Gaat u op vakantie, zorg er dan voor dat uw woning er bewoond uit ziet. Blijft u thuis, houdt u dan de woningen van uw buren in de gaten.

Beveilig uw woning volgens de normen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Een beveiligde woning vermindert de kans op inbraken met 90%. (www.politiekeurmerk.nl) Doe uw voordeur en uw achterdeur altijd op slot. Draai de sleutel minimaal n keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken. Haal de sleutel altijd uit het slot. Sluit ook de ramen als u weggaat. Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal ze weg. Plaats buitenlampen.Laat geen spullen buiten staan die gebruikt kunnen worden als klimattribuut. Leg uw huissleutel nooit op een geheime plek buiten uw huis. Bijvoorbeeld onder een bloempot. Inbrekers kunnen gemakkelijk bedenken waar u uw sleutel verstopt. Zorg dat je geld, sieraden of andere dure spullen vanaf buiten niet kunt zien. Leg ze het liefst in een kluis. Heeft u waardevolle spullen in huis of woont u afgelegen Denk dan eens aan een alarmsysteem of een kluis. Komt u een paar dagen niet thuis Zorg dat uw huis eruitziet alsof er iemand thuis is. Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting. Zeg niet op uw voicemail dat u niet thuis bent. En schrijf niet op Facebook, Twitter, Hyves of andere sociale media dat u op vakantie gaat. Is er toch bij u ingebroken Dan wilt u graag uw gestolen spullen weer terug. Zorg er daarom voor dat u de specifieke kenmerken van uw waardevolle spullen registreert (b.v. registratienummer) en maak fotos van sieraden. Dit maakt de opsporing voor de politie makkelijker.

De politie en gemeente werken intensief samen om inbraken te voorkomen en de daders te pakken. Uw ogen en oren zijn daarbij noodzakelijk. Ziet u een inbraak Of ziet u iets opvallends bij u in de buurt Twijfel dan geen seconde en bel direct 112. Geeft u de politie zoveel mogelijk informatie. Inbrekers hebben een hekel aan oplettende burgers! Mogen uw buren op u rekenen

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten