112Gelderland

Verkeerscontrole in Arnhem

Arnhem - In het licht van het Donkere Dagen Offensief, een project om woninginbraken en overvallen in te dammen, heeft de politie gedurende de avonduren van woensdagavond 13 februari en de daaropvolgende nacht een grootscheepse verkeerscontrole gehouden.

De controleplaats was ingericht op de Meander. Daar werden tussen half negen s avonds en twee uur s nachts diverse voertuigen heen geleid en gecontroleerd door zon 50 man van politie, Marechaussee en Belastingdienst. Doel was onder meer inzicht te verkrijgen wie zich door het gebied verplaatst en het opsporen van strafbare feiten.

Door de politie werd een tiental bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen zoals gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs en/of verzekering, rijden onder invloed en niet handsfree bellen tijdens het rijden. In 1 geval werd proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit: een 26-jarige Dierenaar bleek een verboden mes in zijn auto te hebben.

Autos in beslag

Door de parketpolitie werd een geldbedrag van in totaal 1.575 euro gend aan achterstallige boetes. Als dwangmaatregel werd van een bestuurder het rijbewijs ingenomen omdat hij een boete had openstaan van ruim 1.100 euro. Ook de Belastingdienst deed goede zaken: er werd voor enkele tienduizenden euros aan openstaande vorderingen gend. Daarnaast werd er op 25 autos beslag gelegd waarvan er 16 direct werden afgesleept.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten