112Gelderland

Getuigen gezocht; man aangehouden na poging autodiefstal

Barneveld - De politie heeft woensdagmiddag 13 februari op de Nieuwe Markt in Barneveld een 31-jarige man uit Lunteren aangehouden. De man had getracht de autosleutels van een vrouw te stelen.

Een surveillerende agent werd op de Nieuwe Markt door een getuige aangesproken. Hierbij bleek dat hij achter een man aanzat die zojuist had geprobeerd de autosleutels van een 60-jarige Nijkerkerveense af te pakken. Het voorval had nog maar net plaatsgevonden en de motoragent kon de man staande houden. De Lunternaar stelde zich hierbij direct dreigend op richting de agent die hem met gepast geweld heeft aangehouden.

De poging diefstal vond rond 14.00 uur op de Nieuwe Markt in Barneveld, ter hoogte van het uitzendbureau plaats. De man had geprobeerd de autosleutels van de vrouw af te pakken en dreigde met geweld. De man vluchtte uiteindelijk zonder autosleutels waarbij de getuigen hem achterna rende. De motoragent bleek op het juiste moment op de juiste locatie en kon de man direct aanhouden.

Vermoedelijk heeft de Lunternaar, voordat hij de Nijkerveense van haar autosleutels probeerde te bestelen, dit ook zonder succes bij een andere vrouw geprobeerd. Het zou gaan om een blonde vrouw. De politie komt graag met deze vrouw in contact en vraagt haar contact op te nemen met de politie.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is opzoek naar mogelijke getuigen. De politie kan via 0900-8844 worden bereikt.

()

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten