112Gelderland

Haaksbergen - Bezoek moskee onderdeel politiewerk

Vandaag kwamen er veel reacties op een bericht van de politie in Haaksbergen over een bezoek aan de Ertugrul Gazi Camii moskee. Het bericht riep bij mensen de vraag op of de politie dit ook bij kerken en andere instanties doet. Teamchef Twente-Midden, Patrick de Koeijer laat weten dat dit zeker het geval is.

Wij zijn een politie voor iedereen. Om ook echt een politie voor iedereen te kunnen zijn, is het voor ons cruciaal om goed in verbinding te zijn met alle verschillende groepen in onze samenleving. In dit kader bezoeken we regelmatig kerken, scholen, ondernemers, wijkcentra, sportverenigingen, synagogen en andere maatschappelijke instanties. Het bezoek aan de moskee was een kennismakingsbezoek voor een aantal nieuwe collegas in het basisteam Twente-Midden. Twee weken terug waren we nog in een kerk in Haaksbergen.   Dit soort bezoeken levert ons in ons dagelijks werk veel op; je kunt elkaar gemakkelijk vinden als er iets aan de hand is en de drempel is voor de andere partij lager om bij ons aan te kloppen als dat nodig is. We zullen dan ook zeker via social media verslag blijven doen van ons werk. Leerpunt is wel dat we ook meer willen laten zien van andere bezoeken die wij in het kader van verbinding maken, afleggen. Voor ons is dat vanzelfsprekend maar blijkbaar weten veel mensen niet dat we dit ook doen. Het maken van verbinding met alle groepen in onze samenleving is een essentieel onderdeel van ons werk, aldus de Koeijer.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten