112Gelderland

Kootwijkerbroek - Doorzoeking in onderzoek naar aanzetten discriminatie en groepsbelediging

Vanmorgen is een woning in Kootwijkerbroek doorzocht in een onderzoek naar aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. Twee bewoners van 35 en 72 jaar worden ervan verdacht een website te beheren waarop strafbare uitingen staan. n verdachte is vrijwillig met de politie meegegaan voor verhoor, de ander was niet aanwezig tijdens de doorzoeking, en zal op een later tijdstip worden gehoord.

De verdachte is na verhoor heengezonden. Beiden worden verdacht van het aanzetten tot discriminatie van gekleurde en/of negrode personen en het opzettelijk beledigen van gekleurde en/of negrode personen. Bij de doorzoeking van de woning zijn gegevensdragers in beslag genomen die mogelijk zijn gebruikt om strafbare feiten te plegen. Het onderzoek naar de beide mannen staat onder leiding van een officier van justitie van het landelijk expertisecentrum discriminatie in Amsterdam. Hier is aangifte gedaan tegen de twee verdachten door het meldpunt internetdiscriminatie, MIND.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten