112Gelderland

Apeldoorn - Gewapende overval op kapperszaak, vier verdachten aangehouden - UPDATE

Dinsdagavond rond 20 uur is er op de Eglantier een kapperszaak overvallen. Vier jongens (Apeldoorners van 14, 16 en 19 jaar oud en een 14-jarige jongen uit Vorden) zijn kort na de overval aangehouden.

Een van de jongens, die in het bezit was van een vuurwapen of iets wat er sterk op leek, kwam de zaak binnen en eiste geld. De anderen stonden buiten op de uitkijk. De jongens zijn er vervolgens te voet met een geldbedrag vandoor gegaan. Het personeel van de winkel belde meteen 112 en meerdere politie-eenheden gingen direct op zoek naar de daders. Ook werd een Burgernetactie opgestart en is de politiehelikopter ingezet om mee te zoeken.                

Door verschillende getuigen die reageerden op de Burgernetmelding werden de verdachten gezien. Mede dankzij deze tips zijn vier verdachten gelokaliseerd aan de Ploegersdonk. Daar stonden de vier jongens bij elkaar. Toen de jongens die zich niet konden legitimeren werden gefouilleerd kwam de vermoedelijke buit van de overval te voorschijn. Hierop zijn ze alle vier aangehouden. De jongens zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Bij de overval raakte gelukkig niemand gewond.

SP  

In het onderzoek dat volgde op de aanhouding van de jongens werd vrij snel duidelijk dat n van de 14-jarige jongens niet bij de overval betrokken was geweest. Hij is woensdag heengezonden.  De andere drie jongens zitten nog vast. Het gaat om twee Apeldoornse jongens van 16 en 19 en de jongen uit Vorden, die op moment van aanhouding 14 was maar inmiddels 15 geworden is. De politie onderzoekt nog wat ieders rol is geweest bij de overval.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten