112Gelderland

Hengelo - Aanhouding na vondst gestolen gereedschap in maisveld

De politie in Hengelo heeft dinsdagavond na een observatieactie een 26-jarige man uit Litouwen aangehouden op verdenking van heling en diefstal van een grote partij elektrisch gereedschap. Het gereedschap, ter waarde van 25.000 euro, werden de nacht ervoor tijdens een inbraak weggenomen bij een bouwbedrijf in de gemeente Hengelo.

Een oplettende buurtbewoner zag aan de Woolderbroekweg dat er een pad door het masveld liep. Toen hij dit pad volgde, zag hij dat er elektrisch gereedschap in het veld gedumpt was. Hierop heeft hij direct de politie ingeschakeld. Politiemedewerkers hebben hierna het maisveld in de gaten gehouden. Rond 21.15 uur zagen zij een auto met een Engels kenteken rijden nabij de vindplaats. De agenten aarzelden geen seconde en hielden de inzittende aan op verdenking van diefstal en/of heling van het gereedschap. De gevonden spullen worden teruggegeven aan het bouwbedrijf en de verdachte zit nog vast in verband met het onderzoek.    (NT )

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten