112Gelderland

Harderwijk - Agent verwijdert accounts na ophef over hennepplanten

Het is duidelijk: veel mensen konden bericht van wijkagent Alex Braakenburg over het vernietigen van vijf hennepplanten niet waarderen, en spraken er schande van. Het bericht werd vorige week geplaatst en zorgde voor ophef, en de nadere uitleg op Facebook hielp weinig. De post over de hennepplanten in Harderwijk raakte duidelijk een verkeerde snaar en maakte onbedoeld een heleboel mensen boos. Dat is uiteraard nooit zijn intentie geweest, en dat dit gebeurd is betreuren wij.

De wijkagent werkt in het team Veluwe-West, onder teamchef Bob Joop van der Woude. Hij stimuleert zijn team om actief te zijn op social media. Een wijkagent hoort wat mij betreft ook digitaal contact te leggen, ons werk speelt zich niet alleen meer op straat af. Daarbij hoort ook dat je werk soms heel zichtbaar is voor iedereen, dat blijkt maar weer. Deze wijkagent laat al lange tijd veel van zijn werk zien en is erg betrokken bij zijn wijk, tot nu toe leverde dat veel positieve reacties op.Met die digitale aanwezigheid kan een bericht snel een groot publiek bereiken. En daarbij hoort ook dat er soms kritiek is, politiemensen zijn niet onfeilbaar. Die kritiek hoort erbij en we leven gelukkig in een democratisch land waar iedereen heeft het recht om zijn of haar mening te uiten. Maar Van der Woude is wel geschrokken: Ik heb veel reacties online gezien die heel grof of beledigend zijn. En dat vinden we niet ok, zo wil niemand aangesproken worden. We laten ons werk zien om met elkaar in gesprek te raken, niet om zo uitgescholden te worden.  

Naast de vele beledigende reacties kantelde de reacties maandag helaas nog verder de verkeerde kant op. Er werden enkele ronduit bedreigende reacties geplaatst in de richting van de betrokken wijkagent. Ook bleek er een nepaccount te zijn aangemaakt onder dezelfde naam en met dezelfde foto. Via dit account zijn allerlei onzinnige reacties gestuurd naar mensen. Een deel daarvan zal wellicht denken dat zij echt een zeer misplaatste reactie kregen van de wijkagent, wat wij natuurlijk heel kwalijk vinden.

Deze laatste ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat het Facebook- en Twitteraccount van de wijkagent maandagavond offline gehaald zijn. De politie zal samen met deze collega en het OM nog nader bekijken wat te doen met de bedreigende reacties. Van der Woude: Op zijn eigen pagina is de wijkagent nu even niet meer actief. Maar als team blijven we het contact met alle inwoners van Harderwijk zoeken via de Facebookpagina Politie Harderwijk.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten