112Gelderland

Arnhem - Opnieuw aanhoudingen in onderzoek woninginbraak

Het woninginbrakenteam van de politie heeft op maandag 28 augustus nog twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar een woninginbraak aan de Brinkenhofsestraat in Arnhem. Het betreft twee Arnhemmers van 14 en 18 jaar. Vorige week hield de politie al vier anderen aan in hetzelfde onderzoek.

De inbraak vond plaats eind juli van dit jaar, toen de bewoners genoten van een vakantie. Kort na hun vertrek zagen de daders kans om in de woning in te breken. Er werd een groot aantal goederen uit de woning ontvreemd. Buren die de schade aan de deur en een raam ontdekten, belden de bewoners en de politie. Het woninginbrakenteam van de politie stelde een onderzoek in. Dit resulteerde vorige week in de aanhouding van vier Arnhemmers van 23, 19, 16 en 12 jaar oud. Op vier adressen werden doorzoekingen gedaan; enkele gestolen goederen werden hierbij aangetroffen. Tijdens het onderzoek kwamen ook de twee Arnhemmers van 14 en 18 jaar in beeld; zij zijn ook aangehouden en worden verhoord over hun aandeel in de zaak. Het woninginbrakenteam zet het onderzoek voort. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Bij de inbraak werd ook een auto gesloten. Deze is nog steeds niet terecht. Het betreft een compacte grijze Citroen C2 die is voorzien van kenteken 90-NH-BG. Wellicht is deze auto in (de omgeving van) Arnhem achtergelaten of wordt misschien nog gebruikt. Treft u de Citroen aan of weet u waar hij mogelijk is Belt u dan met het woninginbrakenteam via telefoonnummer 0900-8844.  (AR)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten