112Gelderland

Zutphen - Update grote brand Zutphen

Update 16.45 uur - de politie heeft samen met Team Brand Onderzoek van de brandweer onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Hieruit bleek dat er sprake is van een technische oorzaak. Er is dus geen sprake van brandstichting.

Maandagavond omstreeks 21.40 uur werd groot alarm geslagen in verband met een brand in een doehetzelfzaak aan de Leestenseweg in Zutphen. Omdat er sprak was van vuurwerkopslag werd besloten op te schalen naar grip 1. Rond 23.00 uur werd afgeschaald naar middelbrand. Niemand raakte gewond. De politie heeft samen met het Team Brand Onderzoek (TBO) van de brandweer onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.  Tijdens de brand was er sprake van het vrijkomen van asbest. Vandaag zal onderzoek moeten uitwezen of daar daadwerkelijk sprake van was. Salvage zal zich verder bezig houden met de afhandeling hiervan.

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.      (fdv)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten