112Gelderland

Harderwijk - Automobilist aangehouden na dodelijke aanrijding met fietser (update)

Zondagavond, rond 18.30 uur, is bij een aanrijding een 35-jarige inwoner van Harderwijk om het leven gekomen toen hij op zijn fiets werd geschept door een auto, bestuurd door een 19-jarige automobilist uit diezelfde plaats. Het ongeval vond plaats op de Hoofdweg te Harderwijk, ter hoogte van het kruispunt met de Van Maerlantlaan op de fietsoversteekplaats. De automobilist werd aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ondanks de inzet van diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam dat met een traumahelikopter ter plaatse kwam, kon niet worden voorkomen dat het slachtoffer zondagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. De politie doet samen met de afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Diverse mensen waren getuige en kregen slachtofferhulp aangeboden. De weg werd enkele uren afgesloten. 

Van de 19-jarige bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Naast de bestuurder zaten er nog twee jonge dames in de auto. De inzittenden van de auto liepen geen lichamelijk letsel op.  De bestuurder is maandagavond na verhoor heengezonden, in opdracht van de officier van justitie. Hij blijft verdachte in het onderzoek. Bij het onderzoek zal o.a. gekeken worden wat de snelheid van de auto is geweest ten tijde van de aanrijding. Daarnaast zal onderzocht worden of er sprake is geweest van het rijden onder invloed. Na de aanrijding kon via een blaastest al wel worden vastgesteld dat geen sprake was van rijden onder invloed van alcohol. Er is bloed afgenomen bij de verdachte om te onderzoeken of hij mogelijk onder invloed was van andere middelen. Verder zullen alle zaken die relevant zijn worden onderzocht, om een zo volledig mogelijk beeld van de toedracht van het ongeval te krijgen. Dit onderzoek zal de nodige tijd vergen. Als het onderzoek is afgerond gaat het dossier ter beoordeling naar het Openbaar Ministerie.   (fdv - en)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten