112Gelderland

Emmen - Agente meters meegesleurd door automobilist (Update)

De politie is zaterdagavond 5 augustus een onderzoek gestart naar de identiteit van een nog onbekende bestuurder van een personenauto. Er raakte een agente gewond aan haar gezicht nadat ze door de auto was meegesleurd.

De politie was naar de Meerstraat gekomen voor een melding huiselijke twist. Toen de agenten bij de woning aan kwamen stapte een van de betrokkenen, een 23-jarige man, als bijrijder in een personenauto. De personen in de auto werden hierop gecontroleerd. De 23-jarige man werkte hieraan mee en stapte uit de auto. De bestuurder van de auto wenste zijn gegevens niet op te geven en reed met hoge snelheid achteruit en sleurde de agente die in de deuropening stond mee. Zij raakte hierbij gewond aan haar gezicht en is naar het ziekenhuis gebracht om aan haar verwondingen te laten behandelen. Hierna vluchtte de man weg en heeft een van de agenten nog een schot gelost op de wegrijdende auto. Van het gebruik van het vuurwapen zal een geweldsrapportage worden opgemaakt. De 23-jarige man is meegenomen naar het politiebureau waar er een verklaring van hem is opgenomen.Direct is er een onderzoek gestart om de identiteit te achterhalen. Tot op heden is deze niet bij ons bekend. Daarom doen we een beroep op eventuele getuigen die iets gezien of gehoord hebben om zich te melden bij ons. Dit kan door contact op te nemen via tel. 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

De politie heeft maandagavond in Lichtenvoorde een 37-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht de auto te hebben bestuurd die zaterdagavond in Emmen vluchtte en daarbij een agente meesleurde. Bij dit incident aan de Meerstraat in Emmen raakte de agente gewond. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats  heeft, is ingesloten voor verhoor. 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten