112Gelderland

Politie wijst op noodzaak inbraakpreventie

Wezep - De politie heeft donderdag 13 december een anti-inbrakenactie gehouden in twee wijken in Wezep. Politieagenten zijn de wijken ingegaan en hebben ongeveer 15 zogenaamde witte voetjes achtergelaten op plekken waar deuren en/of ramen niet waren afgesloten en waar bewoners niet thuis waren. Daarnaast belden agenten aan bij mensen om hun woning te controleren op inbraakgevoeligheid.

Het hang- en sluitwerk is gecontroleerd, er is gekeken of ramen en deuren open

stonden en autos zijn gecontroleerd. Tenslotte gaf de politie algemene inbraakpreventietips. Met de actie wijst de politie op het belang van goede inbraakpreventie, met als doel het terugdringen van het aantal woninginbraken en insluipingen.

De controles zijn s avonds gehouden in Wezep-West (Prinses Margrietlaan, Prinses Marijkelaan, Koningin Wilhelminalaan, Prins Hendriklaan, Prinses Irenelaan). Politieagenten hebben rondgekeken naar inbraakgevoelige plekken en ook schutting- en schuurdeuren gecontroleerd. Veel schuurdeuren bleken niet afgesloten te zijn, terwijl ook in schuren vaak waardevolle goederen staan, zoals gereedschappen en fietsen. Bovendien is in een schuur vaak een ladder te vinden, die weer goed van pas kan komen om een woning in te klimmen, bijvoorbeeld via een open raam.

Tijdens deze controle bleken veel ramen open te staan, wat het erg gemakkelijk kan maken om een woning te betreden. Agenten hebben met diverse mensen die in hun tuin waren gesproken en veelvuldig gehoord dat men schutting- en schuurdeuren eigenlijk nooit afsluit. De politie adviseert met klem om dit wl te doen. Inbrekers zijn over het algemeen op zoek naar een makkelijk doelwit; hoe moeilijker het wordt om toegang te krijgen tot een woning hoe eerder men geneigd zal zijn door te lopen. Ook viel het de politie op dat veel mensen geen verlichting rondom hun woning hebben aangebracht. Tenslotte bleek dat veel autos niet waren afgesloten.

Bewoners van woningen met open ramen, (schuur)deuren of schuttingen treffen bij thuiskomst een flyer in de vorm van een wit voetje.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten