112Gelderland

Velp - Vier verdachten van snelweg gehaald na beroving bejaarden

In Velp zijn vrijdag twee bejaarde vrouwen van hun sieraden beroofd. Dat gebeurde in beide gevallen door een vrouw die de weg vroeg naar het ziekenhuis. Dankzij de signalementen die een van de slachtoffers en een getuige kon geven, heeft de politie vier verdachten aangehouden.

Het eerste slachtoffer werd rond vijf uur in de middag door de vrouw benaderd. Ze vroeg de weg naar het ziekenhuis. Toen het 79-jarige slachtoffer uit Velp haar de weg wees, bedankte de vrouw door een nepketting om te hangen. Vermoedelijk is het slachtoffer tegelijkertijd van haar echte ketting bestolen. Daarna ging de vrouw er met een paar mannen in een auto vandoor. Een half uur later werd een 81-jarige vrouw uit Velp met dezelfde smoes aangesproken. Ook zij kreeg nepsieraden omgehangen, en tegelijkertijd bestolen van haar echte sierraden. Samen met een voorbijganger heeft het slachtoffer de politie gebeld, en een signalement van de daders door gegeven. Het Operationeel Centrum van de politie heeft het signalement meteen doorgegeven aan agenten op straat. Daardoor zagen agenten van het Grensoverschrijdend Politieteam, waarin de Duitse en Nederlandse politie samenwerken, de verdachten rijden. Op de A12 bij Didam zijn ze aangehouden. In de auto zaten drie mannen van 18, 20 en 40 jaar oud. De vrouw in de auto is 36 jaar. Het viertal heeft geen vast woon-of verblijfplaats. De politie doet nu onderzoek naar de vier verdachten, ze zitten vast in afwachting van het onderzoek. ( SK)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten