112Gelderland

Elburg - Politie onderzoekt plofkraak, getuigen gezocht

In de nacht van zondag op maandag 26 juni hebben onbekenden een pinautomaat aan de Paterijstraat in Elburg opgeblazen. De daders zijn er met een geldbedrag in een auto vandoor gegaan.

De melding over de kraak kwam om 03.00 uur binnen bij de politie, die er direct met meerdere eenheden op af ging. Helaas waren de daders er al vandoor en ook in de omgeving zijn zij niet aangetroffen. Op ruime afstand van het pand werden brokstukken aangetroffen. Een explosievendeskundige van de politie kwam ter plaatse om te onderzoeken of de situatie veilig was om nader onderzoek te kunnen doen. Toen dat het geval bleek, is de technische recherche het sporenonderzoek gestart. De politie is op dit moment ook nog bezig met het nader horen van enkele getuigen. Op dit moment is alleen bekend dat de daders er vandoor gingen in een personenauto, vermoedelijk lichtkleurig. Volgens de getuigen was aan het geluid van de auto te horen dat het om een snelle auto ging.Heeft u afgelopen nacht iets gezien dat met deze plofkraak te maken kan hebben en heeft u nog geen contact gehad met de politie Of heeft u wellicht camerabeelden waar de auto van de daders en/of de daders opstaan Neem dan alsnog contact op via 0900-8844 of via het tipformulier op deze pagina. (en)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten