112Gelderland

Politieauto geramd bij achtervolging

Sevenum/Maasbree - Een 28-jarige man uit Zaltbommel is zondagmorgen op de Kerkstraat in Sevenum aangehouden op verdenking van diefstal en poging tot doodslag.

Beveiligers hadden gezien dat de man pallets inlaadde in een bestelauto vanaf een bedrijventerrein aan de Steeg. Hij probeerde weg te rijden maar werd achtervolgd door de beveiligers die de politie inschakelden. Na een wilde achtervolging op het grondgebied van Sevenum en Maasbree probeerde de politie hem tot stoppen te dwingen op de Maasbreeseweg in Sevenum door een politieauto dwars op de weg te zetten. De verdachte minderde echter geen snelheid en reed de politieauto in de flank aan. Politieagenten konden nog net op tijd uit de auto springen. De man reed in volle vaart door en stopte uiteindelijk op de Kerkstraat in Sevenum. Daar vluchtte hij te voet een steegje in. Hij probeerde over een hek te klimmen maar kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor en nader onderzoek is ingesloten. De bestelbus is voor nader onderzoek meegenomen.

LN

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten