112Gelderland

Vier verdachten vast na conflict in woning

Doetinchem - De politie heeft zaterdagavond in Arnhem vier verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal met geweld. Het incident vond plaats in een woning in Doetinchem, even daarvoor. Op dit moment wordt door de politie onderzocht of er sprake is van een uit de hand gelopen zakelijk conflict.

Zaterdag om 21.00 uur bevonden meerdere personen zich in een woning in Doetinchem. Voor zover nu bekend ontstond er een conflict over een zakelijke transactie die in de woning zou plaatsvinden. Daarbij werd door een van de drie bezoekers gedreigd en geschoten met een wapen. Hierop vertrokken de daders in een auto, met hun buit. De bewoner van de woning reed achter de daders aan en informeerde de politie. Tijdens zijn achtervolging is er door de daders geschoten. Niemand raakte daarbijgewond.

De politie nam de achtervolging over en liet de auto met inzittenden stoppen op de Velperweg in Arnhem. Alle vier de inzittenden zijn door de politie uit de auto gepraat volgens een veiligheidsprocedure. Daarbij zijn ook enkele wapens aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal met geweld. Vandaag worden de verdachten verhoord door de recherche; zijzijn in verzekering gesteld. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Den Haag (24 en 32 jaar), Tilburg (37 jaar) en Rotterdam (32 jaar).

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten