112Gelderland

Beroving van schoudertassen

Nijmegen - Het overvallenteam van district Gelderland-Zuid doet onderzoek met het lokale politieteam naar twee tasberovingen. Deze vonden plaats op vrijdagochtend j.l. in Nijmegen op korte afstand van elkaar. De werkwijze van de daders komt sterk overeen.

De eerste beroving werd gepleegd vrijdagochtend vroeg om 02.30 uur aan de Oude Graafseweg. De tweede beroving pleegden de daders later die dag om 14.15 uur op de Wolfkuilseweg, dichtbij de eerste tasberoving. In beide gevallen werd een schoudertas van fietssters weggenomen door de bijrijder van een passerende auto.

Zaak 1 s Nachts fietste een vrouw over de Oude Graafseweg in de buurt van de bouwmarkt en op enkele honderden meters afstand van de kruising met de Wolfkuilseweg. Het slachtoffer fietste staduitwaarts terwijl een personenauto haar passeerde. Haar schoudertas werd daarbij losgesneden en weggenomen door de bijrijder. Gesproken wordt van een Volkswagen, mogelijk grijs van kleur.

Zaak 2 Later deze vrijdag vond soortgelijke werkwijze plaats op enkele honderden meters afstand. Op de Wolfkuilseweg fietste een vrouw wiens schoudertas werd weggerukt door de inzittende van een passerende auto. Ook hier wordt gesproken over een Volkswagen, mogelijk bruin/beige van kleur. Het slachtoffer kwam door de diefstal ten val met haar fiets.

/

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten