112Gelderland

Drietal mee voor inbrekersgereedschap

Zaltbommel - Vrijdagnacht hebben agenten in Zaltbommel drie verdachten aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekersgereedschap. De omstandigheden zoals onduidelijke aanwezigheid en nachtelijke uren waren voor de agenten reden om verder te speuren.

Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht rond 03.00 uur op een parkeerterrein van een benzinestation aan de A2 bij Zaltbommel een auto met enkele inzittenden. Tijdens hun onderzoek bleek de auto niet gekeurd te zijn. De eigenaar had nog een vordering voor zijn rijbewijs openstaan. Deze 20-jarige bestuurder uit Utrecht is hiervoor bekeurd.

Omdat het drietal in het donker gekleed was en er verschillende kledingstukken in de auto lagen, stelden de agenten ook in de auto een onderzoek in. Daarbij troffen ze inbrekersgereedschap aan, verboden tijdens de nachtelijke uren volgens de algemene plaatselijke verordening (APV).

Alle drie de inzittenden zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met de Officier van Justitie heeft iedere verdachte een boete opgelegd gekregen van180 euro. Deze hebben de mannen direct betaald nadat zein vrijheid waren gesteld. De twee andere verdachten zijn eveneens afkomstig uit Utrecht en21 en 30 jaar oud.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten