112Gelderland

Arnhem - Liveblog (gesloten):Politieactie na dreiging met vuurwapen in wijkcentrum

In de Arnhemse wijk Klarendal is een politieactie gaande. Er is een melding binnengekomen over een gewapende man in een wijkcentrum aan de Rappardstraat. Uit voorzorg is de omgeving afgesloten. Omwonenden worden op dit moment gevacueerd.

18.00 uur Na de persconferentie die geweest is verwachten we vandaag geen nieuws meer te kunnen melden. Het onderzoek naar de verdachte gaat natuurlijk wel door. Dit is dan ook de laatste update voor vandaag.

17.10 uur Politie heeft een nieuwsbericht geplaatst met alle informatie over de gijzeling. 

16.14 uur De gemeente Arnhem heeft de media uitgenodigd voor een toelichting op de gijzeling: Uitnodiging toelichting pers gijzeling Arnhem Op woensdag 3 mei om 17.00 uur op het stadhuis van Arnhem (Koningsstraat 38) een nadere toelichting plaats over de gijzeling vanmiddag in Klarendal door burgemeester Staal van Arnhem, en vertegenwoordiger van de politie en van het Openbaar Ministerie. 16.12 uur Het treinverkeer is vrijgegeven

15.45 uur Verklaring van het OM, Politie en Burgemeester van Arnhem

Burgemeester Staal van Arnhem laat namens de driehoek weten dat de situatie in Klarendal onder controle is. Woensdagmiddag 3 mei was er sprake van een gijzeling door een man. De verdachte is inmiddels aangehouden. Vooralsnog is er geen verdenking voor terroristische oogmerk. De driehoek (OM, politie, burgemeester) is opgelucht dat het zo is afgelopen. Het OM doet nu verder onderzoek. 

14.34 uur  Wij controleren het wijkcentrum op de aanwezigheid van mogelijke wapens en/of explosieven. Daarom is het pand en de omgeving van het wijkcentrum nog niet vrijgegeven.

14.10 uur De gijzelingssituatie is onder controle. Meer informatie volgt later.  14.05 uur  We hebben een verdachte aangehouden. 

13.56 uur We gaan op dit moment uit van een gijzeling. Het gebied tussen de van Muijlwijkstraat en de Agnietenstraat is afgezet. Er is een politiehelikopter ter plaatse die de situatie volgt vanuit de lucht. 

13.40 uur  In het wijkcentrum zijn mogelijk nog mensen aanwezig.  13.10 uur Treinverkeer is stilgelegd. Er is een gebied rondom het wijkcentrum afgezet. Iedereen in dat gebied wordt verzocht binnen te blijven. De woordvoerder is ter plaatse. Er is een persvak gecreerd aan het begin van de Hommelstraat op de kruising met de van Muijlwijkstraat.  12.46 uur Er gaan geruchten dat er een overval is gepleegd bij een supermarkt in Arnhem en dat de dader gevlucht zou zijn naar het wijkcentrum aan de Rappardstraat. Dat is niet correct. Er heeft geen overval plaatsgevonden. De supermarkt is gesloten in verband met een evacuatie. 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten