112Gelderland

Arnhem - LIVE: Politieactie na dreiging met vuurwapen in wijkcentrum

In de Arnhemse wijk Klarendal is een politieactie gaande. Er is een melding binnen gekomen over een gewapende man in een wijkcentrum aan de Rappardstraat. Uit voorzorg is de omgeving afgesloten . Omwonenden worden op dit moment gevacueerd.

14.34 uur
De politie controleert het wijkcentrum op de aanwezigheid van mogelijke wapens en/of explosieven. Daarom is het pand en de omgeving van het wijkcentrum nog niet vrijgegeven.
 
14.10 uur
De gijzelingssituatie is onder controle. 
 
14.05 uur 
Politie heeft een verdachte aangehouden. 
 
13.56 uur
de politie gaat er op dit moment uit van een gijzeling. Het gebied tussen de van Muijlwijkstraat en de Agnietenstraat is afgezet. Er is een politiehelikopter ter plaatse die de situatie volgt vanuit de lucht. 
 
13.40 uur 
In het wijkcentrum zijn mogelijk nog mensen aanwezig. 
 
13.10 uur
Treinverkeer is stilgelegd. Er is een gebied rondom het wijkcentrum afgezet. Iedereen in dat gebied wordt verzocht binnen te blijven. De woordvoerder is ter plaatse. Er is een persvak gecreëerd aan het begin van de Hommelstraat op de kruising met de van Muijlwijkstraat. 
 
12.46 uur
Er gaan geruchten dat er een overval is gepleegd bij een supermarkt in Arnhem en dat de dader gevlucht zou zijn naar het wijkcentrum aan de Rappardstraat. Dat is niet correct. Er heeft geen overval plaatsgevonden. De supermarkt is gesloten in verband met een evacuatie. 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten